Na 53. rednem letnem občnem zboru Gasilske zveze Brežice, 14. 3. 2008, so potekale redne volitve, poleg tega pa je bil sprejet spremenjen Statut, na podlagi katerega se je občni zbor GZ preimenoval v Skupščino GZB. Za obdobje 2008–2013 je bil za predsednika potrjen tov. Mihael Boranič, za poveljnika pa tov. Franc Urek. Za predsednico Nadzornega odbora je bila potrjena Branka Stergar, za člana NO pa sta bila izbrana Elizabeta Fišer in Jože Kranjec. Za predsednika Arbitraže je bil izbran tov. Aleš Zorko, za člane pa Jože Volčanjk, Marjanca Štrbuncl, Janko Žalac in Stane Perner.

 

Na 53. skupščini GZB sta bila potrjena predlog GZ Brežice kot predsedujoče GZ za regijo Posavje za obdobje 2008–2013, podano je bilo tudi soglasje k podpori za mandatarja predsednika in poveljnika Gasilske zveze Slovenije. Na predlog Sveta regije Posavje je skupščina potrdila GZ Brežice kot predsedujočo gasilsko zvezo za obdobje 2008–2013. S tem je bil potrjen tudi predsedujoči regije Posavje, tov. Mihael Boranič, takratni predsednik GZ Brežice. Zveza je dala soglasje k podpori mandatarju za predsednika GZ Slovenije, tov. Antonu Korenu, prav tako pa tudi k podpori mandatarju za poveljnika GZ Slovenije, tov. Matjažu Klariču.

Leto 2008 je bilo zaznamovano s kongresno dejavnostjo in volitvami v organe GZS. 15. kongres je organizirala GZ Krško, k veličastni zaključni paradi pa je pripomogla tudi GZ Brežice, saj se je je udeležilo kar 230 gasilk in gasilcev z 22 prapori in s 4 vozili. Za to obdobje so bili v razne odbore in komisije izvoljeni kar 4 predstavniki GZ Brežice.

 

Tradicionalni Dan gasilcev občine Brežice je v tem letu potekal v Pišecah, kjer je domače gasilsko društvo praznovalo 100. obletnico delovanja. Istega leta je bilo državno tekmovanje v Ravnah na Koroškem, katerega se je udeležilo 7 ekip. Gasilska zveza se je udeležila tudi tekmovanja gasilske mladine Slovenije in Hrvaške, ki je potekalo v Turnišču.

Na operativnem področju je Gasilska zveza Brežice postala bogatejša za pridobitev avto lestve Iveco‑Magirus, ki je bila prevzeta 8. novembra pred Gasilsko zvezo v Brežicah. Izvedene so bile investicije v PGD Brežice okolica, PGD Gaberje in PGD Brežice, nabavljena je bila zaščitna oprema za operativne člane in oprema za avto lestev.

 

To leto je bil podan predlog za vzpostavitev alarmiranja prek GMS signala. Žal pa je to leto zaznamoval tudi usodni »zadnji spust« po reki Savi, ko so pri obsežni iskalno-reševalni akciji sodelovali tudi gasilci GZ Brežice. Na skupaj 70 intervencij je izvozilo 214 gasilskih vozil in 944 operativnih gasilcev, ki so opravili 2885 prostovoljnih ur dela, opravljenih pa je bilo tudi 142 prevozov pitne vode.

KONTAKT

Gasilska zveza Brežice

Cesta Svobode 17, Brežice 8250

 

 gasilskazvezabrezice@siol.net

 051 365 808

PODATKI

TRR: SI56 6000 0000 1137 590, odprt pri Hranilnici LON

Davčna številka: 65652088

 

KORISTNO

Piškotki

Avtorske pravice © 2024 Gasilska zveza Brežice. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public License.