S prireditvijo ob 90. obletnici PGD Cerina so minulo soboto pri tamkajšnjem gasilskem domu gasilke in gasilci, ki prihajajo iz društev pod okriljem Gasilske zveze Brežice, praznovali svoj dan, dan gasilcev GZ Brežice.

Za piko na i je po uradnem delu potekala še prava gasilska veselica, ki je bila množično obiskana.

Po slovesnem prihodu in postroju praporščakov vseh 31 PGD, ki sestavljajo GZ Brežice, in domače gasilske mladine se je prireditev začela s slovensko in gasilsko himno, nakar je nekaj pozdravnih besed vsem navzočim, ki so že dodobra napolnili šotor, namenil predsednik PGD Cerina Marko Tomše. Besedo je predal predsedniku GZ Brežice Hermanu Premelču, ki je uvodoma omenil, da se gasilci polni ponosa in pričakovanj pred skorajšnjim začetkom gasilske olimpijade v Celju (17. do 24. julij) zavedajo svoje vloge, zgodovine in tradicije. »Dan gasilcev GZ Brežice je tradicionalna prireditev društev, članic in članov, je praznik naše gasilske organizacije,« je poudaril in pozdravil vabljene goste, med drugimi tudi župana Občine Brežice Ivana Molana, predstavnico Gasilske zveze Slovenije in predsedujočo gasilski regiji Posavje Ano Somrak, namestnika poveljnika GZ Brežice Vilka Vogrinca ter častnega predsednika GZ Brežice in nagrajenca Matevža Haceta Mihaela Boraniča.

 

Celoten članek ter foto galerijo si lahko ogledate na: Dan gasilcev GZ Brežice združili z 90-letnico PGD Cerina (posavskiobzornik.si)

 

Foto: Posavski Obzornik, Rok Retelj

KONTAKT

Gasilska zveza Brežice

Cesta Svobode 17, Brežice 8250

 

 gasilskazvezabrezice@siol.net

 051 365 808

PODATKI

TRR: SI56 6000 0000 1137 590, odprt pri Hranilnici LON

Davčna številka: 65652088

 

KORISTNO

Piškotki

Avtorske pravice © 2023 Gasilska zveza Brežice. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public License.