Po nekajletnem premoru, je Gasilska zveza Brežice letos ponovno organizirala tabor mladine, ki se je odvijal v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki.

Tabor mladine je sovpadal z zaključkom šolskega leta, trajal je med 21. in 23. 6. 2024, udeležilo pa se ga je 42 pionirjev in mladincev iz 7 gasilskih društev. Na taboru se je v času izvedbo izmenjalo 10 mentorjev, ki so skrbeli za nočno varnost in dnevne aktivnosti udeležencev.

Prvi dan se je pričel popoldan, ko so se otroci med seboj najprej spoznali, si pripravili postelje, po večerji pa so si ogledali vojašnico. Njihovo zanimanje je vsekakor najbolj pritegnil veliki »Panter«.

Naslednje jutro se je pričelo precej zgodaj, saj je bil dan je bil napolnjen s številnimi zanimivimi aktivnostmi, ki so v otrocih vzbujale zanimanje in adrenalin. Pripadniki vojske so otrokom predstavili opremo in za njih pripravili gasilsko vajo. Seveda so se tudi sami lahko preizkusili v gašenju z vodo in gasilniki na prah. Po kosilu so sledile vodne igre, ki so se tistega vročega sobotnega popoldneva več kot prilegle.  Dan so otroci zaključili z večernim družabnim programom.

V nedeljskem dopoldnevu so otroci spoznavali osnove prve pomoči.

Po okusnem kosilu je prišel čas slovesa. Polni novih doživetij, prijateljstev in izkušenj so se otroci odpravili domov.

Za izvedbo tabora je v prvi vrsti najbolj zaslužna komisija za delo z mladino pri GZ Brežice, izvedbo pa je omogočila Občina Brežice, ki je program delno sofinancirala ter Vojašnica Jerneja Molana Cerklje ob Krki, ki je ponudila svoje prostore za bivanje in kader za prikaz vaj.

 

 

KONTAKT

Gasilska zveza Brežice

Cesta Svobode 17, Brežice 8250

 

 gasilskazvezabrezice@siol.net

 051 365 808

PODATKI

TRR: SI56 6000 0000 1137 590, odprt pri Hranilnici LON

Davčna številka: 65652088

 

KORISTNO

Piškotki

Avtorske pravice © 2024 Gasilska zveza Brežice. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public License.